TV forgatáson voltam

TV forgatáson voltam

Október végén hatalmas élményben volt részem. Előzetesen azt tudnod kell, hogy ilyen intenzíven, mint most, 6 éve foglalkozom arculattervezéssel, grafikai tervezéssel, webdesignnal, és tavaly augusztusban elindítottam ezt a weboldalt is, ahol a Kicsiház átalakulását követheted nyomon, és közben megkötünk néhány zoknit, tutyit is. A grafikai tervezés mellett, – ami gyakran napi 8-10 óra, de volt, hogy gyakran 12 órai munkát jelentett a számítógép előtt – kellett valami, ami más, kikapcsol, lecsendesít, ellazít. Amikor csak a magam örömére alkotok. Egész más az, amikor a megrendelőnek, a vásárlóidnak (is) meg kell felelned. te érezted már ezt? Így jött az életembe a kötés,...

Ha tudsz kötni, az egészségednek teszel jót

Ha tudsz kötni, az egészségednek teszel jót

Az ősz szórakoztató, kirándulásra, utazásra inspiráló évszak. Azonban maga az utazás, az előkészületek mind okozhatnak stresszt. Több kutatás is foglalkozott már azzal a témával, hogy a kötés, a horgolás mennyire jótékonyan hat az emberi szervezetre, egészségre, közérzetre, gondolkodásra. Ebben a videóban arról van szó, hogy a kötés és horgolás még egyes betegségek szintentartására is jótékonyan hat. A kötés, épp úgy, mint más kézimunkák, pozitívan hatnak a mentális és fizikai betegségekre is, mert csökkentik a stresszt, a fájdalmat. A British Columbia Egyetemen (The University of British Columbia) is elvégeztek egy ezzel a témával kapcsolatos kutatást. Ezek szerint például segít az anorexiából...

Bemutatkozik a BanDan Knitted Designs

Bemutatkozik a BanDan Knitted Designs

Ezen a weboldalon nyomon követheted a Kicsiház átalakulását, ami egyszer majd a kötős workshopoknak is helyet ad. Addig sem tétlenkedünk, mert más-más helyszíneken kötünk közösen és én magam is elkészítek néhány kötött darabot. A Kicsiház a slow lifera szavaz, azt képviseli. Ennek lényege, hogy minőségi alapanyagokból készít kötött kiegészítőket, hogy a tudatos vásárlást és az egyediségre való törekvés ösztönzi. Ezek a kötött darabok nem tömegcikkek, időnként lassan is készülnek, néha gyorsabban, de mindenképpen a túlfogyasztás ellen vagyunk. Ezek a kötött darabok az otthonodban méltó helyüket találják meg. Ha te is szereted a puha, természetes, kényelmes darabokat, csatlakozz a közösségi oldalainkhoz...

Ahol a zoknid, ott az otthonod

Ahol a zoknid, ott az otthonod

Ahol a zoknid, ott az otthonod. Hát nem? Ez így van 🙂 oké, magaddal is viheted, de a lényeg az, hogy zokni mindig kell. Otthon is, és ha nem vagy otthon, akkor is. Szeretek zoknikat kötni, és mindig keresem-kutatom, hogy mikor milyen zoknikat hordanak szívesen az emberek. Figyelem azt is, hogy melyik tevékenységhez, sporthoz, hobbihoz mi a legpraktikusabb zokni. Ősszel és télen a gyapjú zoknik a nyerők, ami között jó ha van vékonyabb, és vastagabb is.

Mire (is) jó a fém szivacs?

Mire (is) jó a fém szivacs?

A hálószoba fala még mindig nincs készen, egészen pontosan a fal nincs a helyén. Ennek az az oka, hogy egész nyáron tereprendezéssel voltunk elfoglalva, mert az idő ezt megengedte. Mindig vártuk az esőt, de az nem jött, így viszont egész jól haladtunk a kinti munkákkal. Erről majd írok később, de addig is megmutatom, hogy ezzel a fallal hol tartok.

Rusztikus fal a hálószobába

Rusztikus fal a hálószobába

Az emeleti hálószoba egyik falát fa borítással fogjuk elkészíteni. A fal már persze megvan, de egy semmike, jellegtelen fal. A Pinteresten is szeretek inspirálódni, úgyhogy innen hoztam néhány képet, amik tetszenek, de eldöntöttem, hogy a cél nem valami “ugyanolyan” fal kreálása lesz. Olyan lesz ez a rusztikus fal, amilyennek lennie kell. Ehhez lehet, hogy felhasználom a textilfestékeimet, vagy épp a krétafestékből valamelyiket, de az is lehet, hogy mást is bedobok ahhoz, hogy egy rusztikus felületet kapjak.

Falba építünk egy kis szekrényt

Falba építünk egy kis szekrényt

Vannak nehezebb napok is… néha olyan szépen, tervszerűen haladnak a dolgok, és aztán van, amikor valami váratlan objektum mindent keresztbe vág. Ilyen volt ez a tegnapi rövidke délután is  a Kicsiházban. Nagyon tudományosan (értsd: minden szerszámot, eszközt okosan átgondolva összekészítettem, és ki is vittünk a Kicsiházba) összeállított szerszámkészlettel kivonultunk, hogy majd én (egyedül) csinálok egy klassz kis beépített szekrénykét az emeleti szobába, a már meglévő falba. Ezzel két legyet ütve egy csapásra, mert így a lépcsőfeljáró fölötti magas, kihasználatlan tér is hasznosul.

Rusztikus kicsi ház

Rusztikus kicsi ház

Már az elején kitaláltam, hogy egyfajta rusztikus stílus lesz az, ami a Kicsiházban megjelenik. Bár ami azt illeti, az eklektikusság is nagyon közel áll hozzám, úgyhogy nem tudom garantálni a tiszta rusztikát. Ez legyen a legnagyobb baj a Kicsiház életében. A rusztikus szó eredete a latin “rusticus” szóból ered, aminek jelentése “falusi”. Merthogy ez a szó pedig a “ruris, rus” szavakból ered, amiknek jelentése faluhely, vidék. Ez a stílus tehát szerintem annyira ide passzol, hogy fölösleges is lenne bármi mással erőlködni. Tudom, hogy nem én vagyok az első aki erről a stílusról írok, és lakberendező sem vagyok, tehát nem biztos, hogy...

Festettünk a szabadban

Festettünk a szabadban

Múlt héten, vasárnap délután együtt festettünk heten a Kicsiház kertjében. A csapat nagyon lelkes volt, és mindenki várakozással, izgalommal tekintett a festős program elé. Én annyira izgultam, pedig már nem tudom hány századik ilyen programra készültem fel, és csináltam meg, de itt új volt  a helyszín, új volt a csapat, és minden. Azt hiszem így utólag visszagondolva a legjobban azért izgultam, hogy ebben az új környezetben mi hogyan fog működni? Az egy kis széltől eltekintve az elején, naaagggyon jó volt! Jól éreztük magunkat és várjuk a következőt.

Körbe vagyunk véve thermálfürdőkkel

Körbe vagyunk véve thermálfürdőkkel

A Dál-Dunántúli fürdők közül most csak a Kicsiházhoz legközelebb eső 3 gyógyfürdőt mutatom: Igal, Dombóvár-Gunaras, Tamási. Az első az Igalban található gyógyfürdő,  amely 31 km-re van a Kicsiháztól. “A 651 m méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező  gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi  anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva.”

  • 1
  • 2