Takarítási protokoll a Kicsiházban

Takarítási protokoll a Kicsiházban

Kialakítottuk mi is a Kicsiház takarítási protokollját. Ami egyrészt alapból is kialakult volna, mert nekünk, mindenkinek fontos, hogy ott, ahol a pihenését tölti, tiszta, üde legyen. Most a koronavírus járvány idején azonban a takarítás egy vendégházban még nagyobb odafigyelést és más szokások kialakítását kívánja meg. Mindezt a vendégeink és a mi magunk egészségének megőrzésért tesszük.

Az Airbnb kiadott egy útmutatót, amit mi szimpatikusnak, logikusnak, így követendő példának tartunk itt a Kicsiházban. Ezt a takarítási útmutatót szem előtt tartva állítottuk mi magunknak össze a saját takarítási protokollunkat.

(1) Az alapos takarítást – amikor a kórokozókat, a piszkot és a szennyeződéseket távolítjuk el – követi a fertőtlenítés. A takarításhoz környezetbarát tisztítószereket használunk (Frosch). Szivacsos, törlőkendős tisztítást végzünk minden felületen, eszközökön, konyhapulton, tűzhelyen.

(2) Ezt követi a fertőtlenítés, különös figyelmet fordítva azokra a helyekre, eszközökre, amit sokszor használunk: kapcsolók, kilincsek, csaptelepek, stb. A kórokozók elpusztítására vegyszert használunk (például a hipóval történő permetezés). Ezzel a módszerrel szeretnénk mi is csökkenteni a fertőzés kockázatát.

(3) Takarítás előtt a házat átszellőztetjük.

(4) Takarítás előtt és után is kezet mosunk és fertőtlenítőt használunk a kezünkre.

(5) Takarítás közben védőfelszerelést használunk, vagyis kesztyűt és szájmaszkot húzunk.

(6) Minden lakástextilt a gyártó által ajánlott legmagasabb hőfokon kimosunk, a következő vendégnek friss garnitúrákat adunk: ágyneműk, ágybetétek, kéztörlők, fürdőlepedők, konyharuhák és takarók.

(7) Megtisztítjuk és hígított hypoval fertőtlenítjük a szennyeskosarat és más tárolókosarakat. A szennyeskosár bélését és egyéb tároló kosarak bélését kimossuk.

(8) Minden takarítás után kiürítjük a porszívót. Fertőtlenítőszerrel áttöröljük.

(9) Kibéleljük a szemeteseket, így könnyebb lesz a kukába helyezni a teli szemetet.

(10) A takarítás és fertőtlenítés végeztével a tisztítóeszközöket kidobjuk, vagy a legmagasabb hőfokon mossuk át az arra alkalmasokat.

(11) Takarítás után a takarító ruhát rögtön mosásba tesszük, és szappannal kezet mosunk.

Szeretnénk a nálunk pihenő vendégeinknek néhány kényelmi szolgáltatást nyújtani.

(1) Amikor hozzánk megérkezel, akkor egy welcome csomaggal fogadunk. Ezt Kicsiház Óvlak Pakk-nak neveztük el. Eldobható szájmaszkot, eldobható kesztyűket és a WHO által is ajánlott kézfertőtlenítőt tartalmaz. Kézfertőtlenítőt a konyhába és a fürdőszobába is kihelyezünk. Na nem azért mert a Kicsiházban ezt kellene használnod, nem! Arra gondoltunk, hogy ha elugranál a boltba, ide-oda, akkor használhatod ezeket. Mivel jelenlegi állapot szerint kötelező az arcmaszk használata Magyarország egész területén.

(2) Ha több napig maradsz, akkor extra törölközőket és konyharuhát is biztosítunk számodra.

(3) A raktár helységben találsz tisztítószereket, fertőtlenítőszert. Bátran használd ezeket naponta többször is, ha úgy érzed szükséges!

Hogy még biztonságosabb legyen higiéniai szempontból a Kicsiház, úgy döntöttünk, hogy mikor egy vendég elhagyja a házat, akkor 24 óráig nem fogadunk újabb vendéget. Ez idő alatt egyrészt jut idő az alapos takarításra és fertőtlenítésre a fent leírtak szerint, másrészt át is lehet rendesen szellőztetni a házat. Így az érkező vendég még nagyobb biztonságban tudhatja magát.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.