Antik Képkeret újragondolva

Antik Képkeret újragondolva

A múltkor a rádióban pont azt kérdezte tőlem az egyik beszélgetőtárs, hogy mivel kezdhet egy kezdő lakás dekoráló, átalakító, újrahasznosító. Na ez a mostani téma, pont egy ilyen dolog, mert tényleg egyszerű átalakítani egy régi képkeretet a saját ízlésedre.

Volt a padláson nekem ez az antik képkeret. Ez egy szélesebb fa keret, aranyozott, organikus díszítéssel. Kép nem volt benne, én már így vettem sok évvel ezelőtt, akkor még nem tudtam, hogy mi lesz a sorsa, de nagyon tetszik a mintázata.

(1) Első lépésben alaposan letisztítottam, elég poros, piszkos volt. Figyelni kell, hogy nehogy megsérüljön, eltörjön a díszítés ilyenkor. Van rajta sok repedés is.

(2) Második lépésben lefújtam egy első réteg pasztell menta zöld akril festékkel. Pár óra száradás utána kapott még egy vékony réteget, ekkor nyilvánítottam késznek a festés részét. A Schuller Eh’klar Prisma Color sorozatából választottam színt.

(3) Azaz még megcsiszoltam az éleknél, az eleje részeknél, és egy-két helyen a mintára is rácsiszoltam óvatosan.

(4) Elrobogtam vele a képkeretezőhöz, aki ablakos is egyben és itt pikk-pakk Józsi belevágta nekem a tükröt. Hátul körben a tükröt szilikonnal kinyomta, hogy stabilabb legyen a keretben. Így tényleg készen van. Az eredeti akasztót meghagytam rajta. A fürdőszobában fog lógni a mosdó fölött. Ha kész a fürdő hozom a képet erről is. Így lett egy régi padláson porosodó képkeretből egy szép tükör a Pacsirta Kicsiházba.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.