A grafikai tervezés mellett, – ami gyakran napi 8-10 óra, de volt, hogy gyakran 12 órai munkát jelentett a számítógép előtt – kellett valami, ami más, kikapcsol, lecsendesít, ellazít. Amikor csak a magam örömére alkotok. Egész más az, amikor a megrendelőnek, a vásárlóidnak (is) meg kell felelned. te érezted már ezt? Így jött az életembe a kötés, ami persze nem volt újdonság, de sok évre azért kimaradt a mindennapjaimból. Óriási lelkesedéssel vetettem bele magam újra, és imádtam minden percét.

Aztán jött az, hogy tovább kellene ezzel lépni, mi lenne, ha egy márkát kreálnék belőle? Így született meg a BanDan Design. Épp a 4 napos hosszú hétvége-hételeje telt, amikor a BanDan kötöttjeimhez tartozó Facebook oldalon egy ismeretlen férfi kedves üzenetet küldött, hogy szeretne velem beszélni. Ebben megadott egy telefonszámot, amin vissza is hívtam, miután lecsekkoltam a műsort, amit említett az üzenetében. A beszélgetés során kiderült, hogy szeretnének velem forgatni a TV2 Ötletgazdag magazinműsorában, bemutatni engem, a munkáimat. Ebben a műsorban induló vállalkozásokat, jó ötleteket mutatnak be, Sági Szilárd műsorvezetővel beszélgettem. Nagyon örültem, izgultam, és elindult bennem a kétely is, hogy biztosan elég leszek nekik? Erre mondjuk rá is kérdeztem, hogy tényleg a kötött zoknikat és a kötött tutyikat szeretnék bemutatni? A válasz a határozott igen volt, ugyanis ezt a műsort kifejezetten kézműveseknek szánják, és nőket szeretnének bemutatni.

Ez megnyugtatóan meggyőzött, így igent mondtam nagy örömmel, és volt 1 napom felkészülni az egészre. A forgatás nem a stúdióban, hanem egy külső helyszínen, a Millenáris B épületében volt.

Az épületet körülölelő tavacskában aranyhalak úszkáltak, ezt jó ómennek vettem. Annyira izgultam, hogy utólag visszagondolva, totál nem emlékszem miket mondtam. Így csak remélni tudom, hogy csupa-csupa okosságokat :)))

A magazin műsor 35. része 2018. november 11-én lesz a TV2 Ötletgazdag című adásában, délelőtt 10.10-kor:

 

Mivel még nem vagyok rutinos interjú alany, ezért készítettem egy listát arról, hogy mit fogok vinni a forgatásra: kész zoknik, kész tutyik, elkezdett darab (előző este elkezdtem egy zoknit az orránál, amiben látszik, hogy 5 tűvel kötöm). Összepakoltam olyan kellékeket, amiket használok a kötés során: zoknikötőtű tartó, fonaltartó, tisztítatlan nyers gyapjú, kártolt gyapjú (szösz), motollán gombolyított fonalak, növényekkel megfestett gyapjúszálak. A grafikákat, arculattervezést, logótervezést természetesen továbbra is csinálom, de

ha szeretnél te is megtanulni zokni kötni 5 tűvel, akkor gyere, jelentkezz
a ZOKNIKÖTŐ WORKSHOPRA!