Bemutatkozik a BanDan Design

Bemutatkozik a BanDan Design

Ezen a weboldalon nyomon követheted a Kicsiház átalakulását, ami egyszer majd a kötős workshopoknak is helyet ad. Addig sem tétlenkedünk, mert más-más helyszíneken kötünk közösen és én magam is elkészítek néhány kötött és horgolt darabot. A Kicsiház a slow lifera szavaz, azt képviseli. Ezért ebbe a miliőbe remekül passzol a BanDan Design is, mert minőségi alapanyagokból készít kötött, horgolt kiegészítőket, ígya tudatos vásárlást és az egyediségre való törekvés ösztönzi. Ezek a kötött darabok nem tömegcikkek, időnként lassan is készülnek, néha gyorsabban, de mindenképpen a túlfogyasztás ellen vagyunk.

A kötött darabok mellett, készülnek horgoltak is amelyek az otthonodban méltó helyüket találják meg. Ha te is szereted a puha, természetes, kényelmes darabokat, csatlakozz a közösségi oldalainkhoz is!

Minek a rövidítése a BanDan?

Ezt gyakran megkérdezik tőlem. Röviden, Nap és Víz. Bővebben, kicsit visszanyúltam jász gyökereimhez, a jász nyelvhez. Ez mára már egy kihalt nyelv, de kb. 40 szótöredék, kifejezés maradt fent, amiben megtaláltam ezt a két szót: ban, ami napot jelent, és a dan, ami pedig vizet. E két dolog nélkül pedig nem lehetnének azok a természetes alapú fonalak, amikből a BanDan Design darabok is készülnek.

Saját tervezésű, kisszériás termékek a BanDan termékek, legyen az lábravaló, vagy lakberendezési-, vagy használati tárgy. Bízom abban, hogy van egy kellemes középút a fast fashion és a luxusmárkák között.

Ki készíti a BanDan darabokat és ki tartja a workshopokat?

Benke Éva vagyok. 10 éves voltam, mikor anyukám megtanított kötni, majd rá két évre pedig horgolni. Sok mindent kötöttem, horgoltam a gyerekeimnek, férjemnek, magamnak is később. Terveztem fürdőruhákat, táskákat, tehát a textil mindig jelen van az életemben. Pár éve fő munkaidőben másoknak (főként művészeknek és kézműveseknek) tervezek arculatokat, webdesignt és kikapcsolódásként kezdtem az utóbbi pár évben újra kötni, horgolni és saját modelleket tervezni. Idővel aztán azt gondoltam lehet, hogy ezeket mások is úgy szeretnék, mint én. Így született meg a BanDan márka, a webshopban pedig meg is vásárolhatod a BanDan Design darabokat.

Sokakkal együtt én is azt vallom, hogy az egyediségnek nagy értéke van. A rohanó világunkban, amelyben élünk a kézművesség lehet modern és formabontó, elcsendesítő és összetartó.

A tervezéshez, alkotáshoz kapcsolódó tanulmányaimat Svájcban a Neue Kunstschule Zürich-ben, divatrajzolás, divattervezés szakon, majd Budapesten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) vizuális-, és környezetkultúra szakán, textil szakirányban végeztem. 

Milyen alapanyagokat használok?

Természeteseket. Ezek lehetnek állati-, vagy növényi eredetűek. Nagyon szeretem a gyapjút, a merino gyapjút, az alpakát és a hernyóselymet, a növényi alapanyagok közül pedig a pamutot, az újrahasznosított pamutot, a lent, a bambuszt és az új felfedezésemet a tencelt. Minden megvásárolt termékhez adok a bilétán használati útmutatót, és az alapanyag fajtáját, százalékos összetételét is láthatod.

A közelgő PROGRAMOKAT is meg tudod nézni. Írd be azt a hónapot, amikor programot keresel, és látod az aktuálisokat.

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.