Fesztiválok a Kicsiház körül

Fesztiválok a Kicsiház körül

Building a rainwater collecting system/

We at Kicsiház decided to use rainwater instead of expensive drinking water in our small houses for bathing, toilet flushing, and watering plants. We are building a rainwater collecting system that can clean rainwater by ionization, so you can safely use it for bathing, too.

We need to save not only fossil energy, but also drinking water which is a huge treasure. The amount of drinkable water on Earth is finite, but by consciously limiting its use, we can protect it.

Festivals near Kicsiház/Tiny House/

From May to August, the hills are filled with festivals. I have collected a bouquet of festivals around Kicsiház. I selected those which you can surely reach within an hour, with some as close as 10 minutes to walk.

If you do not like noisy accommodation, do not like sleeping in a tent, and you prefer staying at some distance from the festival during the day, and launch yourself refreshed and well-rested into the nightlife, we recommend that you choose our small house, Kicsiház!

Take a look at our list of upcoming events, click here and book your house for 2020 festivals Season: INDIEGOGO CAMPAIGN

Májustól augusztusig megtelnek a hegyek -völgyek fesztiválokkal. Összegyűjtöttem egy csokorral olyanokból, amik a Kicsiház környékén van. Olyanokat szedtem össze, ahol vagy már voltam, vagy még ezután fogok ellátogatni. Figyeltem arra is, hogy egy órán belül elérhető legyen, de lehet, hogy 10 perc csak az út.

Ha nem szereted a zajos szállást, hanem inkább a fesztiváltól kicsit távolabb pihennél napközben, hogy aztán az éjszakába már üdén-frissen belevethesd magad, akkor válaszd szállásodnak a Kicsiházat!

Krisna-völgyi Búcsú

2019. július 19-21. 9:00-20:00

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Kicsiháztól 69, 4 kilométerre, Kaposvár irányában. Szakcs, Somogyszil, Mernye falvakon keresztül a legrövidebb az út. Kétszázhatvan hektáron fekvő területünk – mely egyben kulturális központ és biofarm is – igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára. Itt van az év folyamán több fesztivál: Táncfesztivál, Vega Gasztro Fesztivál, Henna Fesztivál.

Rippl-Rónai Fesztivál Kaposvár

2019.05.30. – 06.02.

A Kicsiháztól Kaposvár 53,5 km-re van, ami olyan 50 perc alatt elérhető. Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művésznegyeddé alakul a kaposvári belváros. A  város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Ilyenkor Kaposvár átalakul a „festők városává”, a varázsát pedig az adja az egésznek, hogy nyüzsög az élet a sétálóutcában. Amerre nézel mindenhol művészek, akik vagy alkotnak, vagy megvételre kínálják alkotásaikat. Mindezeket kiváló zenei csemegék koronázzák meg négy napon át.

Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál Tamási

2019. JÚNIUS 1.

A Kicsiháztól Tamási 9 km-re van, nekem ez kb. 6 perc, de van, hogy kicsit elhúzódik az utazás és 10 percre sikerül az út. Az igaz, hogy ez a program csak egy napos, de innen nem mész el az éjszaka beállta előtt. Tamásiban szombaton a Rendezvénytéren rendezik meg ezt a fesztivált, ahol különleges gasztronómiai, kulturális, szórakoztató és egyéb szakmai programban lehet részük a vendégeknek. 2019-ben Magna Cum Laude koncert, trófea futás várja az érdeklődőket.

Babod Nemzetközi Off Road Fesztivál, Somogybabod

2019. JÚNIUS 6 – 9.

Somogybabod a Kicsiháztól 50,4 km-re található. A legrövidebb út (kb. 45 perc) Koppányszántó, Szorosad, Somogyacsa, Andocs, Karád, Visz, Somogytúr útirány felé. A Babod Nemzetközi Off Road Fesztivál több mint három évtizede Európa legnagyobb terepjárós eseménye, ahol évről évre csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő biztosítja a sehol másutt e világon meg nem tapasztalható „babodélményt`.

Nemzetközi Gastroblues Fesztivál, Paks

2019. JÚLIUS 1 – 7.

Paks 73,4 km-re fekszik Nagykónyitól, de az út így is csak kb. 1 óra, mert végig főúton tudsz haladni. Immár 27. alkalommal várják a blues, jazz, rock és a gasztronómia híveit. Nagyszínpadi koncertek, templomi koncertek, klubkoncertek, jótékonysági főzőverseny, teljesítménytúra várja a zenei ínyenceket Pakson.

Balaton Sound Fesztivál, Zamárdi

2019. JÚLIUS 3 – 7.

Zamárdi 46,8 km a Kicsiháztól, amit főúton kb. 49 perc alatt tudsz elérni. Siófoktól a régi 7-esen kell menni. Tizenhatodszor rendezik meg Zamárdiban ezt a zenei fesztivált a szabad strandon. Magyarország legnépszerűbb prémiumeseménye. Európa legmenőbb vízparti buliján majd’ 20 helyszínen, több mint 300 fellépő fordul meg az 5 nap alatt, köztük mintegy 100 nemzetközi sztár.

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

2019. JÚLIUS 11 – 14.

Siófok 41,9 km a Kicsiháztól, amit főúton kb. 39 perc alatt tudsz elérni. Idén ismét megrendezésre kerül a New Orleans Jazz Fesztivál Siófokon, a Fő téren. Kihagyhatatlan program lesz!  Kellemes hangulatú, nyáresti koncerteknek örülhetnek a jazz zene kedvelői Siófokon. A jazz az Amerikai Egyesült Államokban kialakult zenei stílus, amely a 20. század elején az amerikai néger közösségekből indult világhódító útjára. A jazz szó hallatán legtöbbünknek egy bizonyos hangzásvilág, egy jellegzetes zenei élmény jut eszébe. A trombita, bendzsó, bőgő, esetleg tuba sajátos szólamai csendülnek fel énekhang kísérete mellett.

Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál, Balatonboglár

2019. JÚLIUS 15 – 21.

Balatonboglár Nagykónyitól 61,9 km re található, Koppányszántó, Somogyacsa, Andocs, Karád, Visz falvakon keresztül a legrövidebb az út. A Babel Sound nem tömegrendezvény, nem egy nagy fesztivál, hanem egy olyan világzenei rendezvény, melynek célja, hogy különböző kultúrák és művészeti ágak interaktív találkozója legyen. A Babel Soundon a fellépő művészek egyben országuk, nemzetiségük hiteles képviselői is. Küldetésük a népszokások megismertetése és tovább örökítése, az egymás iránti tisztelet elmélyítése a művészeten keresztül.

Ozora Fesztivál

2019. JÚLIUS 29. – AUGUSZTUS 04.

Az Ozora fesztivál a falutól kicsitt messzebb, Dád-pusztán van, ami a Kicsiháztól 40,4 km. Ez kb. 41 perc autóval. hatalmas parkoló, hatalmas tér várja a fesztiválozókat. Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.

Igali Tökfesztivál

2019. JÚLIUS 27.

Igal 30,1 km-re található a Kicsiháztól, Kocsola, Szakcs, Lápafő, Somogyszil falvakon keresztül. Az igali Tökfesztiválon tökből készült ételek bemutatása (közel 50 felé), kóstolása, tökös vetélkedők, játszóház, színes programok és egész napos vásári forgatag a fürdő előtti parkolóban. Igalról már írtam korábban a termálfürdős cikkben ITT. Tehát ha nemcsak a tökfesztiválra mennél, akkor bevetheted magad a termálfürdőbe is.

Samsara Fesztivál, Siófok-Töreki

2019. AUGUSZTUS 3 – 11.

Siófok 41,9 km a Kicsiháztól, amit főúton kb. 39 perc alatt tudsz elérni. Töreki Siófok egy része, ami még 1 km a központtól. A béke és a harmónia szigete  a Samsara Festival. Pozitív energiák, pszichedelikus rezdülések, béke, egészség és együttlét hömpölyög be augusztusba, egyedi fesztivál-formában Siófok, egészen pontosan a Töreki városrész mellé. A Samsara Fesztivál a jóga, zene, a tánc és a természet szerelmeseinek pszichedelikus összejövetele.

Be My Lake Fesztivál, Zamárdi

2019. AUGUSZTUS 21 – 24.

Zamárdi 46,8 km a Kicsiháztól, amit főúton kb. 49 perc alatt tudsz elérni. Siófoktól a régi 7-esen kell menni.  Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B my Lake! A szervezők (VOLT – és a Deadcode Produkció) egy igazán hiánypótló line uppal robbantották be a fesztivált a köztudatba.

Tamási Szüreti Napok

2019. SZEPTEMBER 13 – 14.

A Kicsiháztól Tamási 9 km-re van, nekem ez kb. 6 perc, de van, hogy kicsit elhúzódik az utazás és 10 percre sikerül az út. Szeptemberben szüreti és borünnepre várják a látogatókat Tamásiban. Szeptember 13-14-én megrendezésre kerül a Tolnai Borok Éjszakája, ahol a látogatók megismerkedhetnek a legfinomabb szekszárdi borokkal. Este koncert a rendezvény téren.

Ha 2020-ra már foglalnál szállást valamelyik fesztivál idejére, akkor ajánlom figyelmedbe a „Víz a Mennyből” kampányunkat az INDIEGOGO-n

 

Képek forrása: www.programturizmus.hu

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.