Előfoglalás a Kicsiházba

Előfoglalás a Kicsiházba

A Kicsiház csapata úgy döntött, hogy a drága ivóvíz helyett az esővizet fogja hasznosítani a kicsi házakban a fürdésre, a wc öblítésre, a növények öntözésére. Kiépítünk egy olyan esővízgyűjtő rendszert, ami ionizálással képes az esővizet megtisztítani, így fürdésre is biztonsággal használhatják a Kicsiház vendégei. Nemcsak a fosszilis energiákkal kell takarékoskodunk, hanem az ivóvízzel is, ami óriási kincs. Az iható vizek mennyisége a Földön véges, de takarékoskodással mi is tehetünk érte.

Az alap probléma az, hogy a Föld ivóvízkészletei végesek, fogynak, ez nem csak lokálisan probléma. Mindannyian tudunk tenni azért, hogy ne a felszín alatti vizeinket csapoljuk, hanem más forrásból nyerjünk vizet.

A Tolnai-dombság lankái között áll két Kicsiház, ahol a felhasznált vizet mi nem vezetékes vízrendszerből akarjuk kinyerni, hanem más megoldást választottunk. Ezzel két fontos küldetést is teljesítünk:

  1. csekély energiafelhasználással nyerünk vizet az esőből, így nem az értékes ivóvizet használjuk fürdésre, mosásra, wc öblítésre, vagy a növények locsolására;
  2. hosszútávon egy olyan fenntartható rendszert építünk ki, amiből a hozzánk látogató vendégek anyagilag is részesülnek, mert így a két ház rezsiköltségét alacsonyabban tudjuk tartani, ezáltal a szállásdíj is kevesebb lesz.

A Kicsiházakban olyan embereket látunk vendégül, akiknek nincs más helyük, alkalmuk arra, hogy megtervezzenek, megvalósítsanak valamit. Akiknek szükségük van az elvonulásra, az időre, a térre, a csendre ahhoz, hogy felkészüljenek a nagy kihívásra, egy új képregényük megrajzolására, vagy a könyvük megírására, stb. Vagy azok jönnek hozzánk, akik egyszerűen csak énidőre, elvonulásra, pihenésre vágynak.

 

A víziónk

Megvan a módja annak, hogy tisztított vízhez jussunk az esővízből. Egy olyan rendszert szeretnénk kiépíteni, amely begyűjti az esővizet, megtisztítja, így hasznosítjuk fürdésre, wc öblítésre, mosásra, vagy a növények öntözésére.

Ez a rendszer két egymás mellett álló Kicsiház vízellátást képes biztosítani. Hosszútávon használható rendszert alakítunk ki, amely csekély energia felhasználással a két Kicsiház vízellátását biztosítja anélkül, hogy a drága ivóvizet az iváson kívül másra használnánk.

Arra gondoltunk, hogy win-win alapon elindítunk egy kampányt az Indiegogon. Ez azt jelenti, hogy a leendő vendégek már most le tudják foglalni a nyaralásuk helyszínét és időpontját 2020-ra. Ha nem időpontot szeretnél foglalni, hanem inkább vásárolnál valamit a zero waste jegyében, akkor azt is megteheted. Mindkét dologgal az esővízgyűjtő kiépítését támogatod. Te is tehetsz újra valamit a környezetünk, az ivóvizünk védelméért.

10 csomag közül tudsz választani

10 különböző csomagot találtunk ki. Ezeket igyekeztünk úgy összeállítani, hogy aki nem utazásra vágyik, az is megtalálja a számára hasznos, a zero waste és a slow living jegyében összeállított csomagokat. Ezeket a csomagokat az INDIEGOGO „Víz a Mennyből” kampányoldalunkon találod.

Elsődleges célunk az, hogy 5900$-t összegyűjtsünk. Ennyi értékben minden támogató megkapja, amit rendelt, foglalt. Tehát nem adakozásról van szó, hanem előfoglalásról, elővásárlásról. Ezért írtam az elején, hogy win-win alapon találtunk ki mindent.

Az alábbi képen láthatod ennek az esővízgyűjtő rendszernek a felépítését, amit meg fogunk építeni:

Látogasd meg az INDIEGOGO „Víz a Mennyből” kampányoldalunkat, mert ott sokkal több információt adunk. Ismerd meg a csomagokat, amik közül lehet választani, nézd meg a frissítéseket is (Updates).

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.