Slow turizmus

Slow turizmus

Van, aki csendes kis ösvénynek nevezi a turizmus azon ágát, amikor pont rólad van szó és arról, hogy csend van körülötted és benned. Persze tudom, hogy ehhez kellenek a megfelelő körülmények is, ahol le tudsz lassulni.

Van egy munkamódszerem, ami nálam működik, és szerintem a slow turizmus éppen ilyen. Arculattervezéssel foglalkozom és amikor a tervezés azon fázisában vagyok, hogy ötletelek, firkálok, lerajzolom ami jön, ekkor elvonulok a lakás, vagy a kert valamely másik zugába, ami nem a „munkahelyem”. Hagyományos papírra rajzolok ekkor, és jönnek az ötletek. Azt érzem, hogy ilyenkor kitisztulnak a gondolataim, és helyet kapnak az új, friss ötletek. Na ilyen a slow turizmus is.

A slow turizmus arról szól, hogy kiszakadsz a megszokott környezetedből, a napi rutinból, lelassítasz és magadra (is) figyelsz. A felgyorsult digitális világból egyre többen vágynak a kiszakadásra rövidebb-hosszabb időre.

Mit fogsz tapasztalni, ha ezt a módját választod a turistáskodásnak? Tapasztalod az elcsendesedést, tovább tudsz majd lépni egy megoldásra váró problémádban, ami lehet szellemi, lelki, agy akár testi probléma is. Jön majd egy sugallat, egy jel, mi ahhoz vezet téged, hogy meglátod a problémák elrendezésének útját, vagy ötletet kapsz ahhoz, hogy merre indulj el.

Az a bajunk, hogy az állandó feszültségben, rohanásban, amit a család, a munkahely, a napi rutin között töltünk, magunkra, a gondolatainkra már nincs is idő, energia. Ezért egy idő után azt vesszük észre, hogy a megoldásra váró gondolatok, ötletek csak porosodnak a fiókban és sajnos egyre több lesz belőlük. Végül már nem tudjuk a fiókot sem betolni, mert túl sok benne a megoldásra váró ügy. A fiók oldalai szétfeszülnek, eltörnek, szorulni fog. Ettől az egész fiók ügytől persze még frusztráltabb leszel, és már benne is vagy a spirálban.

A Kicsiház házai ezekhez az elvonulásokhoz, slow napokhoz adják a helyet. Ha egy elakadással szembesültél az életedben, vagy ki kell találnod valamit és annak a megoldása is rád vár, akkor itt nálunk megtaláltad a helyet. Ha csak két napot töltesz el itt, már időt kaptál magadtól, magadra. A természet közelsége csak ráerősít erre az élményre.

Még dolgozunk a helyen, hogy minél szebb, jobb élményben legyen részed. Terveink szerint 2020-ban nyitunk, de addig is időről-időre megmutatjuk, hogy most éppen mit csinálunk. Addig is csatlakozz közösségeinkhez!


Szólj hozzá!

Your email address will not be published.