Cekker, avagy a hálós szatyor újjászületése

Cekker, avagy a hálós szatyor újjászületése

Megnéztem az etimológiai szótárban, hogy benne van-e ez a szó, hogy cekker. Benne van. Azt jelenti, hogy háncsszatyor, hálós szatyor. Vagyis ez pont az, amit a Kicsiház Boltjában is megtaláltok. Én horgolt táskának neveztem el, de már hallottam úgy is, hogy „szellőtáska”. megmondom őszintén, hogy ez utóbbi elnevezés nekem annyira megtetszett, hogy lehet átkeresztelem, bár így nem biztos, hogy sokan keresgélnének utána…

Egy ilyen cekkert ha mindig a táskádban tartasz, nem kell többé műanyag szatyroznod, nem kell minden bevásárláskor egy újabb műanyag szatyorral gyarapítanod a szemeteid számát. Most július van, és ez a hónap egy világméretű eseményt is hozott magával. Most van a MŰANYAGMENTES JÚLIUS.

Természetesen a Kicsiház Boltja is kapcsolódik ehhez a programhoz, mégpedig a BanDan Design termékeivel. De itt nem álltunk meg, mert hosszú hónapokon keresztül készítettük elő azt az együttműködést, együtt gondolkodást, ami most júliusban meg is valósult. Mácsár Andi ékszer tervezővel közösen indítottuk el a közös „Műanyagmentes Július” kampányunkat.

www.textilekszer.hu

Mostantól a horgolt 100 % pamut cekkereket az Andrea Mácsár Textilékszer – Jewelry made with Love WEBSHOPBAN is megtudjátok venni szettekben. A szettben találsz egy pár vagány és trendi bőr-fa fülbevalót, és ajándékba most kapsz a szetthez egy gyűrűt is. No Plastic!

A hálós szatyor ma újra trendi. És nem egyszerűen csak az, hanem a környezettudatos választás is. Ma, amikor mindenhonnan azt halljuk, mindenhol azt látjuk, hogy az emberiség bajban van, óriási károkat fogunk néhány évtizeden belül elszenvedni, akkor egy ilyen – talán most még – kicsiny lépésnek tűnőd dologgal mi is tudunk tenni a folyamatok ellen. Mi ebben Andival nagyon hiszünk, mi így tudunk hozzátenni ehhez. Andi megálmodja és megalkotja a gyönyörű, mintaoltalommal védett ékszereket, amelyek bőrbarát fém részekkel vannak ellátva, és természetes alapanyagokból készülnek. Évi (én) megtervezi és elkészíti a BanDan Design táskákat, 100 % pamutból, kézzel horgolva, melyek moshatóak, sok-sok éven át használhatóak.

Én a magam részéről már lassan 1 éve használom a saját cekkeremet, és nagyon szeretem. nem csak bevásárlásnál veszem elő, hanem gyakorlatilag mindent ebbe pakolok. Épp mostanában arra gondoltam, hogy bevetek egy újat, amiben csak a bevásárlást intézem, egy másikban pedig a többi sok cipekedést.

Kíváncsi vagy, hogy eddig a vásárlók mi mindenre használják a visszajelzéseik alapján a horgolt cekkert? Íme:

  • Játszótérre ebben viszi a gyerek játékait.
  • Sétához csak beledobja a telefont, egy kis nesszeszert, pénztárcát.
  • Piacra, zöldségeshez bevásárláshoz.
  • Boltokba viszi magával a táskájában.
  • Strandra ebben viszi a törölközőt, olvasnivalót, fürdőrucit, papucsot.

A táskát kényelmesen a válladra tudod akasztani, ha a kezed már tele van. Szóval a fantáziádra van bízva, te mire használod.

Irány a www.textilekszer.hu webshop!

Fotók: nimba photo by kisfalusi niki Modell: Mácsár Andrea

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.