Falba építünk egy kis szekrényt

Falba építünk egy kis szekrényt

Vannak nehezebb napok is… néha olyan szépen, tervszerűen haladnak a dolgok, és aztán van, amikor valami váratlan objektum mindent keresztbe vág. Ilyen volt ez a tegnapi rövidke délután is  a Kicsiházban. Nagyon tudományosan (értsd: minden szerszámot, eszközt okosan átgondolva összekészítettem, és ki is vittünk a Kicsiházba) összeállított szerszámkészlettel kivonultunk, hogy majd én (egyedül) csinálok egy klassz kis beépített szekrénykét az emeleti szobába, a már meglévő falba. Ezzel két legyet ütve egy csapásra, mert így a lépcsőfeljáró fölötti magas, kihasználatlan tér is hasznosul.

Gyűjtöttem néhány inspirációt. Tetszenek a fából készült szekrényajtó megoldások. Ez akár egybe olvadhat a fallal, amiben van a szekrény:

Kép: https://pin.it/5ydcuifmstxpoj

Kép: https://pin.it/h3uaz5hl32gp6s

Jópofa lehet amikor régi ajtó, vagy spaletta új szerepet kap, és mondjuk ez lenne egy falba épített kis szekrényke ajtaja. A méret már adott, úgyhogy ez csak akkor jöhet szóba, ha találok pont olyan méretű ajtót, ami nekem jó.

Kép: https://pin.it/qu5p5dl73yvsc2

Kép: https://pin.it/svad5jtrxguiny

Szépen előkészültem, oké, a munkáskesztyűmet valahol elhagytam, de ott volt Viktoré, ami igaz, hogy nagy rám, de legalább véd. Tehát kimértem, hogy hol fogom elvágni a falat, ami egy farostlemez burkolat a belső oldalról… persze, hogy meg se tudtam mozdítani azt a gyönyörű kis dekopírfűrészt. Viktor azt tervezte, hogy kicsit megnézi, hogy boldogulok, aztán ő szépen át is vette a munkálatok bonyolítását. Én meg baromira pipa voltam, mert idegesít, mikor valamit nem tudok megcsinálni. Nem tudom, hogy ti ezzel hogy vagytok? Lehet, hogy túltervezek mindent?

A lényeg, hogy csak darabokra jött le az adott burkolat, de lejött. És így már látszik a kis fénycsóva az alagút végén. Ma még visszamegyünk, hogy a külső burkolat is lekerülhessen. A szekrényke padlóját, alját már előkészítettem, de úgy döntöttem, hogy ezek már csak a helyszínen lesznek méretre vágva. Mindig van valami váratlan módosulat… hátha ezzel kikerülhetjük.

Ez egy kis akasztós, 1-2 polcos szekrényke lesz, ahová a vendégek a ruháikat elrendezhetik. Mellette lesz még egy komód, az ágy mellett egy-egy éjjeli szekrény, ami szerintem elég is lesz két embernek. Az eredeti elképzelésem egy függönyös megoldás volt, textiles révén ez adta magát, nekem ezt egyszerűbb kivitelezni, de majd meglátjuk.

Kép: https://pin.it/ax7okofdt4jkkc

Kép: https://pin.it/emyzhtzbdis5pk

Ma délután aztán kiugrottunk, mert sok mindent le kellett mérnünk. Például a fentebb említett beépített szekrényke melletti falrészt, a közben megépült terasz (erről majd mutatok képeket, majdnem elfelejtettem) tetejének nagyságát. Megterveztük a főkapu helyét is, le is mértük, ha már így benne voltunk a mérésben. Legközelebb már az új teraszt akarom mutatni, de egyszerre több szálon is futnak az események, és nem mindig alakul a terv szerint minden. nehogy azt hidd, hogy ez visszavet bármiben is 🙂 Úgyhogy hamarosan jövök megint!

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.