Rusztikus fal a hálószobába

Rusztikus fal a hálószobába

Az emeleti hálószoba egyik falát fa borítással fogjuk elkészíteni. A fal már persze megvan, de egy semmike, jellegtelen fal. A Pinteresten is szeretek inspirálódni, úgyhogy innen hoztam néhány képet, amik tetszenek, de eldöntöttem, hogy a cél nem valami „ugyanolyan” fal kreálása lesz. Olyan lesz ez a rusztikus fal, amilyennek lennie kell. Ehhez lehet, hogy felhasználom a textilfestékeimet, vagy épp a krétafestékből valamelyiket, de az is lehet, hogy mást is bedobok ahhoz, hogy egy rusztikus felületet kapjak.

Vettem szőrös deszkákat, és az eladó fiú, a Józsi, aki segített kiválogatni, nagyon cuki volt, mert méretre is vágta ott a tüzépen kézifűrésszel az összes 4 méteres deszkát. Hazahoztam, és lecsiszoltam rezgőcsiszolóval. Először egy durva vászonnal, utána egy finomabbal is. 2 napig rezgett a kezem. Így sem tökéletesen sima a felület, de ez nem is cél, viszont azt sem akarom, hogy kiálljanak a szőrök, mert valaki hozzáér, kihúzza a ruhája szálát.

Első gondolatom az volt, hogy valamilyen barnás-szürkés árnyalat lenne oda jó, ha majd színezem. Aztán annyi jó megoldás jött velem szembe, hogy a végén már a türkizes tetszett legjobban.

Ezt azért úgy képzeld el, hogy napokon keresztül, mikor nem dolgozom, fa falburkolatokat nézek, tutorialokat, festékekről és pácokról olvasok. Tetszenek az ilyen szürkésebb árnyalatok is, de lehet, hogy a túl sötét nem igazán nyerő oda.

Ha tenger, vagy folyó mellett laknánk, gyűjthetnék uszadék fát is, de nem ott lakunk. A Koppány-patak meg nem sodor erre ilyen klassz deszkákat, amiket jól kihalásznék, kiszárítanék, és mehetne föl a falra.

A krétafesték, és valami akrill variálásával is el lehet érni egy ilyen felületet, okosan visszatörölve, majd visszacsiszolva fel-fel bukkanna a fa felülete is.

Egy egyszerűbb megoldás lenne, ha egy vízbázisú lazúrral átkenném az összes deszkát, aztán mehetne föl a helyére minden darab. Az elképzelés egyébként az, hogy vízszintesen tesszük föl a deszkákat, pont így adja ki a méret is.

A másik verzió lehetne még az, hogy függőlegesen egymás mellé, de a stafnik nekünk nem ehhez vannak már eleve ott, úgyhogy marad a vízszintes felrakás.

Ha lenne sok maradék deszkánk, akkor ez is tetszene, bár szerintem ez jó kis porfogó egyébként… de látványnak mindenképpen szép. (Képek forrása: www.pintetest.hu)

A következő lépés a deszkák rusztikussá tétele lesz, de előtte elutazom 1 hétre alkotni egy művésztelepre. Ott majd lesz időm még ráhangolódni arra is, hogy akkor milyen színben gondolkodjak. A szín meg majd hozza magával az éppen megfelelő technikát is. Tarts velem a blogon, kövesd a Kicsiház átalakulását!

 

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.