Rusztikus kicsi ház

Rusztikus kicsi ház

Már az elején kitaláltam, hogy egyfajta rusztikus stílus lesz az, ami a Kicsiházban megjelenik. Bár ami azt illeti, az eklektikusság is nagyon közel áll hozzám, úgyhogy nem tudom garantálni a tiszta rusztikát. Ez legyen a legnagyobb baj a Kicsiház életében.

A rusztikus szó eredete a latin „rusticus” szóból ered, aminek jelentése „falusi”. Merthogy ez a szó pedig a „ruris, rus” szavakból ered, amiknek jelentése faluhely, vidék. Ez a stílus tehát szerintem annyira ide passzol, hogy fölösleges is lenne bármi mással erőlködni.

Tudom, hogy nem én vagyok az első aki erről a stílusról írok, és lakberendező sem vagyok, tehát nem biztos, hogy ismerem a szakmai nyelvezetet sem, de ez nem is zavar.

Nem kis munka azonban megtervezni a ház egyes helységeit. Úgy megtervezni, hogy az összkép is egyben legyen. És akkor arról még nem is beszéltem, mennyi idő és energia összeszedni az egyes terekbe elhelyezendő bútorokat, kiegészítőket. Ami nekünk óriási előnyünk az az, hogy nagy gyűjtők vagyunk. Ez persze lehet időtől-odőre teher is, de éppen ezért vannak most már sok éve olyan bútoraink, kiegészítőink, amit itt a Kicsiházban fel tudunk használni. Ezek többsége persze némi átalakítást, festést igényel, de azt imádom csinálni. Nekem a rusztikusság a sok fát, a köveket, a kissé kopottas felületeket, a fehér árnyalatait, a textileket, a sok természetes anyagot jelenti. És jelenti még az illatokat, az ízeket, az egyszerűséget, a tárgyak funkcióját. Nagymamámat juttatják ezek eszembe.

Listát készítettem az itthon meglévő bútordarabokból, számba vettem a tárgyakat is, és kiderült, hogy a lenti térbe minden megvan. Ehhez most inspiráló képeket is összegyűjtöttem. Tarts velem, nézd meg ezeket!

A lenti térben kap helyet a pici konyha, egy térben az étkező-nappali együttesével. Alsó szintre egy ilyen járólapot képzeltem el, amihez hasonlót találtam is a Lakinta burkolatai között:

Kép:www.facebook.com/lakinta.csempe.es.furdoszoba

A ház bejárata előtti kis terasz kap egy szélfogót, ami fából lesz, itt elférnek majd a cipők, kabátok, és a tükör is.

A konyha picike lesz, de jól funkcionáló, a fehér szín és a fa dominál majd benne. Kérdeztem a Facebook oldal követőit, hogy mi legyen a konyhában, ami feltétlenül szükséges, és a lányok azt mondták, hogy kávé és pezsgő legyen :))) Yesss bosss!

(Kép forrása: pinterest.com)

Van egy csomó képkeretem, ezek biztosan szerepet kapnak új színekben pompázva majd.

(Kép forrása: pinterest.com)

Nagy kedvenc nálunk a rusztikus fa. A cseresznyefa asztallap már 1 éve szárad, sorsára várva. Elképzelhető, hogy a kóstoló pincében lesz a helye.

(Kép forrása: pinterest.com)

A pihenő terasz nálunk fehér színű. Már állnak az oszlopok, gerendák rajta, de a tetőfedő késik… várjuk… addig is, míg ideér, szeretnénk a járdalapozást elvégezni, hogy a munka ne álljon.

(Kép forrása: pinterest.com)

Kövess a Facebookon és az Instagramon is, mert ezekben a közösségekben még többször adok hírt.

 

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.