Körbe vagyunk véve thermálfürdőkkel

Körbe vagyunk véve thermálfürdőkkel

A Dál-Dunántúli fürdők közül most csak a Kicsiházhoz legközelebb eső 3 gyógyfürdőt mutatom: Igal, Dombóvár-Gunaras, Tamási.

Az első az Igalban található gyógyfürdő,  amely 31 km-re van a Kicsiháztól. „A 651 m méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező  gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi  anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva.”

A Kicsiházban megtartott programok után még akár át is ruccanhatsz Igalba, mert itt is vannak éjszakai fürdőzések Igali Nights néven. 19 órakor kezdődnek, a programok pedig 21 órakor.

Igal

Kép forrása: http://igal.hu/Galeria/Gyogyfurdo

Második a Dombóvár-Gunaras Gyógyfürdő, tőlünk 25 km-re, a 61-es főúton. „Magas fluorid tartalommal rendelkező alkáli-hidrokarbonátos, bevizsgált gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, gyomor- és bélbántalmak, nőgyógyászati-, fogíny- és szájbetegségek kezelésére, de eredményesen alkalmazzák bizonyos légzőszervi, szív- és érrendszeri elváltozások kezelésében, valamint a bőrgyógyászat területén is. A kiváló minőségű vízre mintegy 22 különböző gyógyszolgáltatás települt, ezzel a fürdő a régióban, de országosan is a legtöbb fajta kezelést tudja biztosítani vendégei részére. Természetesen a fürdőben a nagyértékű gyógyászat mellett a hagyományos wellness, termál- és strandszolgáltatások is megtalálhatók.”

Gunarasfürdő

Kép forrása: http://www.gunarasfurdo.hu/galeria/

A Kicsiháztól kb. 9 km-re található a tamási fürdő, melynek gyógyvize „magas sótartalmú, alkáli-kloridos, hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva végtagízületi, gerinc- és csípőízületi porckopásos elváltozásoknál, baleseti és ortopédiai károsultak utókezelésére alkalmas”.

A Tamási gyógyvíz összetétele: a termálfürdő 2000 méterről feltörő 51 C°-os, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos hévize értékes ásványi anyagokat tartalmaz.

Ha részt veszel nálunk egy szombat délutáni alkotó programon, akkor ezt akár összekötheted egy szombat esti éjszakai fürdőzéssel is a Tamási Thermál Spaban, mert szombatonként este 22 óráig vannak nyitva. A szaunák szintén 22 óráig vannak nyitva, tehát az alkotást levezetheted egy kellemes szaunázással, fürdőzéssel.

Tamási Fürdő

Kép forrása: http://tamasifurdo.com/furdo/fedett_furdo_medencek/

A Kicsiháztól (Nagykónyiból) eljuthatsz a Tamási Termálfürdőbe autóval, busszal, kerékpárral. Kerékpárral Pári felé csak 6 km. Páritól kerékpárút (3 km) vezet egyenesen a fürdőhöz.

Tekintsd meg a Kicsiházban jelenleg elérhető programokat!