Színek, textilek, tárgyak a Kicsiházban

Színek, textilek, tárgyak a Kicsiházban

A színfalak mögött készülnek a Kicsiházba a kicsi terek. Régóta gyűjtögetem a bútorokat, a tárgyakat, hogy a legesleghangulatosabb miliőt, hangulatot teremtsem nektek meg.

Biztosan te is szembesültél már azzal a helyzettel, mikor nem ötlet híján vagy, hanem túl sok ötlet bolyong a fejedben és valahogy a fókusz hiányzik. Én pont ezt éreztem egy idő után, ezért kértem segítséget Ambrus Barbara lakberendezőtől. Barbival a B2W Fesztiválon találkoztam és a sors úgy akarta, hogy én nyerjem meg az egyik párnát, amit a standjánál a fesztivál végén kisorsoltak. Ezután tudatosan is megnéztem a munkáit és sok szép dolgot láttam a weboldalán, a DesigCommandon.

Végül részt vettem egy workshopján, ahol Barbi megmutatta a fák között az erdőt. Irányba tettük a Kicsiház stílusát, belső tereit. Megtaláltam a fókuszt.

Fotó: Korponai Tamás

Már megvan az is, hogy milyen függönyök kerülnek a földszintre és az emeletre. Átnéztünk jó sok textil, különböző minőségeket. Árban és designban is nagyok a különbségek, de az előzetes interjú során, Barbi felmérte a kiindulási állapotot, az igényeimet és már készült erre a találkozásra. Például olyan függönyöket készített elő, amiből könnyebb volt már válogatni.

Fotó: Korponai Tamás

Imádom, mikor a függönyt kell feltenni, mert az valaminek a kezdete mindig. Vagy lehet a vége is valaminek, egy befejezése, a korona, ahogy írta is Andi az egyik poszt alatt a képet látva. Van olyan függöny, ami megvan, de van, amit még nem sikerült beszereznem. Barbi egyébként a budapesti Grasham Palota textilekért felelős lakberendezője. A hotelben látható minden textil az ő munkáját dicséri. A textilek imádata egy fontos kapcsolódási pont volt ahhoz, hogy ilyen jól egy hullámhosszon legyünk.

Kitaláltuk a földszint és az emelet színvilágát a már meglévő tárgyak, textilek alapján és ehhez terveztük meg azt, hogy még mire van szükség. A fotókon ezeket a hangulatokat látjátok:

A földszintre. Fotó: Benke Éva

Az emeletre. Fotó: Benke Éva

Szóval tulajdonképpen a feladatom csak annyi, hogy meg kell valósítani, amit szépen elterveztünk. A telefonomon ezek a fotók, a színek mindig ott vannak. Amikor egy boltban vagyok, nézegetek valamit, ami a Kicsiházba kerülne, csak megnézem ezeket a képeket és rögtön el tudom dönteni, hogy jó oda, vagy nem jó. Szerintem ezzel a módszerrel egy csomó pénzt meg lehet spórolni, mert nem kerül felesleges tárgy a rendszerbe.

Otthon aztán élőben is megcsináltam a moodbordot, azaz a hangulattáblát.

Moodboard. Fotó: Benke Éva
Amikor a fotóst fotózom. Fotó: benke Éva

Szólj hozzá!

Your email address will not be published.